23.1.11

FORTSATT katastrofe på Haiti!

Vi husker nok alle jordskjelvet som rammet Haiti utpå nyåret i fjor, men hvordan går det nå? Den 12. januar klokken 16:53 lokal tid ble Haiti rammet av et kraftig jordskjelv som målte 7,3 på Richters skala. Jordskjelvet krevde over 300 000 menneskeliv, og rundt 1,5 millioner mennesker mistet hjemmene sine. Verdens øyne fulgte fryktfullt med på hva som skjedde på øya i Karibia, og alle ville hjelpe til. Flere land i området bistod med både humanitær og militær hjelp, og flere organisasjoner tilbød sin ekspertise. Haiti trengte all den hjelpen de kunne få, med tanke på at de ikke har mye av økonomiske midler selv. Det har gått et år siden tragedien rammet Haiti, og en skulle nesten tro jordskjelvet ikke fant sted i det hele tatt fordi i dag har alle glemt Haiti. Land sliter med de mange og forferdlige konsekvensene naturkatastrofen forårsaket, og det har nylig brutt ut en Kolera epidemi som bare forverrer omstendighetene. Gjenoppbyggelsen av Haiti har enda ikke begynt, og penge som ble lovet av andre nasjoner har enda ikke blitt utbetalt. Hvor er vi når de virkelig trenger oss? 

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det var veldig bra skrevet! Du har så rett i det du skriver. Du valgte å skrive om noe som er mer ekte og viktig enn det vi andre kanskje har skrevet om, og jeg synes du skrev utrolig godt!:) teksten var helelr ikke for lang, og du har godt språk. Du skriver egasjert og ganske personlig, noe jeg syntes var behagelig å lese:)

    - Martine TK

    SvarSlett
  2. Veldig bra skrevet Maya, på grensen til rørende.Det er helt forferdelig det som skjedde, og du forteller på en bra måte ditt sysnpunkt. Passe lengde og veldig fint språk. Engasjerende og personlig tekst som fanger meg som leser. Hilsen Bjarki.

    SvarSlett