13.10.10

Mengle Zoo

Tenkte jeg kunne blogge litt om boken jeg leser :)
Jeg leser boken "Mengle Zoo" av Gert Nygårdshaug, dette er den første boken i en triologi. Romanen tar opp det dagsaktuelle, viktige og mye diskuterte tema; bevaring av naturen og naturresursene med utgangspunkt i regnskogen i Latin-Amerika. Hovedpersonen i boken er Mino, en gutt som er oppvokst i en liten landsby i regnskogen, som blir utsatt for noen av de verste menneskelige grusomheter. Videre blir vi med Mino på hans uforglemmelige reise rundt i Latin-Amerika, og hans og hans venner kamp for bevaring av regnskogen.
Personlig synes jeg dette er en veldig god bok, ikke bare skriver Nygårdshaug gripende og flott, men hans personlige erfaringer hjelper til å gjøre romanen enda mer troverdig og levende. Forfatteren tar opp et viktig tema, og lanserer et veldig interessant konsept for hva fremtiden kan bringe. Man kan ikke annet enn å la seg rive med av handlingen og tro på bokens budskap.
Selv er jeg veldig opptatt av bevaring av regnskogen, og håper at boken gir folk inspirasjon og vilje til å handle riktig.
Jeg vil anbefale alle å lese boken, den er utrolig godt skrevet og den formidler innholdsrikt informasjon samtidig som den er underholdene. Ikke bare er dette en unik leseropplevelse, men boken er også veldig inspirerende. Det sier litt når boken har blitt kåret til den beste gjennom tidene!
Løp og les!

1 kommentar: